L’IRTA presenta al sector del porcí ibèric els avantatges de la plataforma digital BDporc

Raquel Quintanilla, Cap del programa de Genètica i Millora Animal de l’IRTA, va presentar el passat dimarts 30 d’abril a Guijuelo (Salamanca) la plataforma BDporc davant el sector del porcí ibèric. Durant la seva presentació, Quintanilla va exposar els beneficis que comporta per al sector i pels propis productors estar-hi adherits i incorporar les seves dades en aquesta plataforma d’informació col·lectiva. Aquests reben un exhaustiu informe tant de les seves granges, com també de valors de referència que permeten un anàlisis comparatiu (benchmarking) i un ajut a la presa de decisions per millorar la competitivitat.

Un altre argument a favor que va emfatitzar la investigadora va ser el reconeixement anual que les granges adherides tenen anualment amb els premis Porc d’Or. La edició d’aquest any tindrà lloc el proper 5 de juliol a Còrdova.

La jornada, a la que van assistir més de un centenar de professionals d’empreses relacionades amb el sector del porcí ibèric, va tenir com a objectiu principal explorar les últimes tendències, avanços i solucions en l’àmbit de la digitalització i monitoratge de granges porcines en ibèric, destacant la importància de les eines tecnològiques per a millorar l’eficiència operativa, la sostenibilitat i el benestar animal. Una de les conclusions més destacades és la que digitalització s’ha de veure com una oportunitat per millorar l’eficiència i sostenibilitat de les granges porcines independentment del sistema de producció i el cens d’animals.

Últimas notícias