
Premis Porc d’Or
Amb una periodicitat anual i en l’àmbit estatal, se celebren els Premis Porc d’Or . Aquests guardons pretenen incentivar i reconèixer la tasca de les empreses de porcí espanyoles en la millora continuada de l’eficàcia i la qualitat de la producció porcina.
Els premis Porc d’Or de Capa Blanca neixen el 1994 com a iniciativa de l’ IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries) per premiar els esforços d’una indústria que afrontava reptes i transformacions importants. El 2017 es van crear els premis Porc d’Or Ibèric amb la mateixa finalitat.
Les noves demandes productives, la legislació mediambiental, els canvis en els hàbits alimentaris i nombroses crisis han enfrontat la indústria porcina espanyola amb obstacles que han sabut superar amb escreix a través de la professionalitat, l’esforç i la utilització de les millors tècniques de producció .
Les explotacions que opten als premis són aquelles adherides al BDporc (Banc de Dades del porcí espanyol) . Cada any al voltant de 130 granges de Capa Blanca i 60 granges d’Ibèric són nominades als premis a les seves diverses categories.
Un jurat compost per personalitats de reconegut prestigi a la indústria, la investigació ramadera i l’administració, determina els guanyadors en cadascuna de les seves categories.