Còrdova acollirà la celebració dels premis Porc d’Or Ibèric 2024

El Palau de Congressos de Còrdova acollirà el proper 5 de juliol la 8a Gala de lliurament dels Premis Porc d’Or Ibèric, uns premis dissenyats per reconèixer la professionalitat, l’excel·lència i el compromís amb la sostenibilitat del sector porcí Ibèric.

• Organitzats per l’IRTA amb la col·laboració d’ASICI i Ceva Salut Animal.
• Aquest any s’introdueix un nou guardó, el Premi “One Health” de CEVA Salut Animal.
• S’obre el termini per emplenar les enquestes que permeten optar als premis especials.
• El Jurat es reunirà el proper 5 d’abril per decidir les granges nominades i les guanyadores.

La ciutat de Còrdova ha estat el lloc escollit aquest any per acollir el proper 5 de juliol la 8a edició dels Premis Porc d’Or Ibèric, Premis a l’excel·lència en la producció porcina ibèrica que tornen a un enclavament de referència de la producció de porc ibèric, i on ja es va celebrar la 2a edició d’aquests premis.

El lloc de celebració dels Premis serà el Palau de Congressos de Còrdova, un espai emblemàtic en ple cor del nucli històric de la ciutat davant de la Mesquita-Catedral, que el proper 5 de juliol reunirà més de 450 professionals relacionats amb el sector porcí ibèric per reconèixer la bona tasca del sector i, en especial, dels seus ramaders, premiant les millors granges de porcí ibèric del nostre país.

Els Premis, organitzats pel Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) en col·laboració amb la Associació Interprofessional del Porc Ibèric (ASICI) i l’empresa Ceva Salud Animal, comptaran amb el suport especial dels patrocinadores premium IFR Group, Farm Faes, OPP Group i Banasegur, juntament amb altres empreses del sector que participaran en qualitat de patrocinadores i col·laboradores.

“Estem molt satisfets de tornar a portar els Porc d’Or a la meravellosa ciutat de Còrdova, on celebrem una de les Gales més emblemàtiques d’aquests Premis fa sis anys. Estem desitjant tornar a compartir amb tots els ramaders i representants del sector porcí Ibèric aquesta nova Gala plena d’emocions i algunes novetats”, apunten des de l’organització dels premis.

Els Porc d’Or Ibèric compten amb un nou guardó: el Premi Especial One Health de CEVA

Com en edicions anteriors, aquest any es premiarà les granges de porcí ibèric que, dins de cadascuna de les tres categories segons mida de granges, siguin les més destacades amb relació a tres criteris productius: Nascuts Vius, Taxa de Parts i Longevitat productiva . Es lliurarà una estatueta d’or, una de plata i una de bronze per a cada criteri dins de cada categoria, cosa que resulta en un total de 27 premis.

També es lliuraran, és clar, els preats Premis Especials que es decideixen després de la visita d’una delegació del Jurat a les granges nominades: el Porc d’Or Ibèric del MAPA a la Sostenibilitat que reconeix l’excel·lència en aspectes de sanitat, benestar animal i medi ambient; el Porc d’Or Ibèric a la Màxima Productivitat per a aquella granja que, entre totes les categories, tingui el millor rendiment productiu; el Porc d’Or Ibèric a la Producció a l´Aire Lliure adreçat a granges ibèriques amb sortida a l’aire lliure, i que valora la integració de la finca amb el medi juntament amb elevats estàndards zootècnics i sanitaris; i el màxim guardó, el Porc d’Or Ibèric amb Diamant, en què s’avalua de manera conjunta l’excel·lència en la gestió global, el maneig dels animals i el compliment dels estàndards sanitaris i de benestar.

I aquest any s’introdueix un cinquè Premi Especial als Porc d’Or Ibèric: el Premi One Health de Ceva Salut Animal. Aquest Premi, dissenyat per Ceva i que serà també avaluat pel Jurat dels Premis, busca reconèixer el treball conjunt de ramaders i veterinaris que implementen mesures innovadores a les seves granges per millorar la salut dels animals amb la perspectiva d’Una Sola Salut. Els interessats poden consultar les bases i obtenir més informació en aquest enllaç:

Premios Porc d’Or – Plataforma de Servicios Ceva para Porcino (porciplanet.com)

Les granges candidates als Premis Especials poden emplenar les enquestes

El 5 d’abril vinent es reunirà el Jurat dels premis Porc d’Or Ibèric a la seu del Ministeri d’Agricultura, Ramaderia i Pesca (MAPA), a Madrid. Els membres del Jurat, destacats professionals relacionats amb la porcinocultura i profunds coneixedors del sector porcí ibèric decidiran les granges nominades i premiades amb alguna de les estatuetes d’or, plata i bronze. Així mateix, decidiran les granges nominades als Premis Especials, les quals seran posteriorment contactades i visitades per una Delegació del Jurat.
La valoració per a les nominacions als Premis Especials es realitza considerant les enquestes emplenades per les granges candidates sobre diversos aspectes relacionats amb la sanitat, el benestar animal, la integració al medi o la gestió mediambiental. Està obert el termini perquè les granges omplin les enquestes que permeten optar als següents Premis Especials:

Porc d’Or Ibèric del MAPA a la Sostenibilitat

podeu emplenar l’enquesta amb l’enllaç
https://forms.office.com/e/RKdhGxQHyK
o emplenant el document Word descarregable més avall i enviant-lo al mail bdporc@irta.es
(termini fins al 31 de març)

Porc d’Or Ibérico a la Producción al Aire Libre

podeu emplenar l’enquesta amb l’enllaç
https://forms.office.com/r/NsHFztrLfg
o emplenant el document Word descarregable més avall i enviant-lo al mail bdporc@irta.es
(termini fins al 31 de març)

Porc d’Or Ibèric One Health de CEVA Salut Animal

podeu emplenar l’enquesta amb l’enllaç:

Formulari de participació. Ibérico – Plataforma de Servicios Ceva para Porcino (porciplanet.com)

o emplenant el document Word descarregable més avall i enviant-lo al mail bdporc@irta.es
(termini fins al 6 de maig)

BDporc, el pilar dels Premis

La base que sustenta els premis Porc d’Or Ibèric és el BDporc, el banc de dades de referència del porcí ibèric, que reflecteix l’eficiència i la millora contínua de la producció porcina ibèrica. Aquesta eina, gestionada per l’IRTA, és un servei destinat al sector porcí ibèric espanyol que té com a objectiu fonamental disposar d’un banc de dades fiable que permeti analitzar la situació del porcí ibèric i que proporcioni informació de referència a les empreses de producció porcina com a element dajuda en la presa de decisions.

Més informació: https://bdporc.irta.es/

Ens veiem a Còrdova a la propera Edició dels Premis Porc d’Or Ibèric!