Valladolid, Càceres, Badajoz i Salamanca reben els màxims guardons dels premis Porc d’Or Ibèric 2024

El premi Porc d’Or amb Diamant ha estat per a una granja de Valladolid, i el premi del MAPA a la Sostenibilitat per a una de Càceres.

Dues granges de Badajoz s’han endut el premi One Health de CEVA Salut Animal i el premi a la Producció a l’Aire lliure.

Castella i Lleó i Extremadura sumen el nombre més gran de guardons. Les granges de Castella i Lleó acumulen un total de 17 estatuetes, inclòs el premi a la Màxima Productivitat a una granja salmantina.

La Gala va comptar amb la participació del Ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Sr. Luis Planas, que va lliurar el Premi a la Sostenibilitat.

L’IRTA organitza aquests premis amb Ceva Salud Animal com a partner principal i ASICI com a coorganitzador. També compta amb el suport destacat de Banasegur, FarmFaes, IFR, OppGroup i Semen Cardona.

Un any més, el sector porcí ibèric espanyol s’ha vestit de gala per reconèixer i premiar els seus millors professionals als premis Porc d’Or Ibèric 2024, organitzats per l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), juntament amb CEVA Salut Animal i la Interprofessional del porc ibèric (ASICI).

Prop de 400 membres del sector, entre ramaders, veterinaris i tècnics, així com representants de l’administració i de les principals associacions sectorials, s’han reunit la nit del 5 de juliol al Palau de Congressos de Còrdova per conèixer les millors granges de porcí ibèric d´Espanya. La Gala va comptar amb la presència del Ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Sr. Luis Planas, que a més va participar en el lliurament del Premi Porc d’Or a la Sostenibilitat del MAPA.

En aquesta 8a edició dels Premis Porc d’Or Ibèric s’han lliurat 32 premis a l’excel·lència en producció porcina ibèrica a un total de 21 explotacions repartides en tres comunitats autònomes. Passem a conèixer-los

Valladolid, Càceres, Badajoz i Salamanca s’emporten els Premis Especials

La granja Las Abiertas – Hermanos Viceira Puertas de l’empresa Inga Food a Madrigalejo (Càceres) ha estat reconeguda amb el Premi Porc d’Or a la Sostenibilitat que atorga el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació.

Una altra de les protagonistes de la nit ha estat la Granja la Mejorada, que s’ha alçat amb el màxim guardó entre totes les categories: el Porc d’Or Ibèric amb Diamant. Aquesta explotació, situada a Olmedo (Valladolid), pertany a l’empresa Agrocesa – Grupo Vall Companys.

En ser aquest any la seva primera edició als Premis Porc d’Or Ibèric, el premi One Health de CEVA Salut Animal ha estat per a la granja La Charneca d’Usagre, Badajoz, de l’empresa Grupo Santana Hernández.

El Premi Porc d’Or Ibèric a la Producció a l’Aire Lliure, en la quarta edició, ha estat atorgat a la finca San Rafael, de l’empresa Explotació San Rafael S.L a la localitat d’Aljucén, Badajoz.

Finalment, el Premi Porc d’Or Ibèric a la Màxima Productivitat ha recaigut en una granja de Salamanca: Ibéricos Encinas de l´empresa Agrocesa – Grup Vall Companys, del municipi Encinas de Abajo (Salamanca). Aquesta granja ha aconseguit la impressionant xifra de 20,9 garrins deslletats per truja ibèrica productiva i any.

Castella i Lleó i Extremadura es reparteixen la majoria dels Premis

A més dels cinc premis especials, s’atorguen un total de 27 estatuetes d’or, plata i bronze, atenent els criteris tècnics de Nascuts Vius, Longevitat i Taxa de Parts, dins de cadascuna de les tres categories que classifiquen les granges a funció del cens.

Considerant conjuntament totes les categories, deu granges de Castella i Lleó han obtingut un total 15 estatuetes. Deu estatuetes (cinc ors, dues plates i tres bronzes) han recaigut en sis granges de Valladolid; tres estatuetes (un or, una plata i un bronze) han estat per a dues granges segovianes; i finalment una plata ha anat per a Salamanca i una altra per a Sòria

Així mateix, set granges d’Extremadura han obtingut 11 premis (dos ors, quatre plates i cinc bronzes): Deu (dos ors, tres plates i cinc bronzes) s’han lliurat a sis granges de Badajoz i una granja de cacera ha obtingut una plata.

Organitzats per l’IRTA amb ASICI i Ceva Salut Animal

Els premis Porc d’Or Ibèric, de caràcter anual i àmbit estatal, tenen la base al BDporc, el Banc de Dades de Referència del Porcí, eina gestionada per l’IRTA per proporcionar informació de referència a les empreses de producció porcina com a element ajuda a la presa de decisions.

Organitzats i creats per l’IRTA, aquests guardons a l’excel·lència en la producció porcina compten amb Ceva Salut Animal com a partner principal i amb l’Associació Interprofessional del Porc Ibèric (ASICI), que ha acompanyat els Premis Porc d’Or Ibèric des dels inicis.

Durant aquests vuit anys, els premis han reconegut el treball, la professionalitat, l’esforç i la tasca essencial de centenars d’empreses i granges de porcí ibèric de tot Espanya. Uns guardons que són adjudicats per part d’un jurat format per personalitats de reconegut prestigi a la indústria, la investigació ramadera i l’administració.

Així mateix, els Premis Porc d´Or Ibèric compten amb un reduït elenc de Patrocinadors Premium que destaquin per el seu compromís i suport als Premis Porc d´Or pràcticament des dels seus orígens: Banasegur, FarmFaes, IFR, OppGroup i Semen Cardona.

Sobre l’IRTA

L’IRTA és un institut de recerca dedicat a la R+D+i agroalimentària en els àmbits de producció vegetal, producció animal, indústries alimentàries, medi ambient i canvi global i economia agroalimentària. La transferència dels seus avenços científics contribueix a la modernització, la competitivitat i el desenvolupament sostenible dels sectors agrari, alimentari i aqüícola, a la provisió d’aliments sans i de qualitat per als consumidors ia la millora del benestar de la població. L’IRTA està adscrit al Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC) de la Generalitat de Catalunya i forma part del sistema CERCA.

Últimas notícias