Compte enrere per a la 8a edició dels Premis Porc d’Or Ibèric

Els premis Porc d’Or pretenen incentivar i reconèixer la tasca de les empreses de porcí espanyoles en la millora continuada de l‟eficiència i la qualitat de la producció porcina d’ibèric.

La 8a edició dels Premis Porc d’Or Ibèric se celebrarà a Còrdova el proper 5 de juliol de 2024. El Palau de Congressos de Còrdova ha estat lescenari elegit per lIRTA per a la celebració dels premis. Més de 450 professionals relacionats amb el sector porcí ibèric es reuniran per reconèixer la bona tasca del sector i, en especial, dels seus ramaders, premiant les millors granges de porcí ibèric del nostre país.

Les inscripcions per assistir el proper 5 de juliol a la 8a edició dels Premis Porc d’Or Ibèric estan obertes fins al 28 de juny.

Aquest any s’introdueix un nou Premi Especial als Porc d’Or Ibèric: el Premi One Health de Ceva Salut Animal, partner principal dels Premis Porc d’Or. Aquest premi busca reconèixer el treball conjunt de ramaders i veterinaris que implementen mesures innovadores a les seves granges per millorar la salut dels animals amb la perspectiva de ‘Una Sola Salud’.

Aquest nou premi acompanyarà els quatre dels Premis Especials que ja es venien atorgant en edicions anteriors:

Premi Porc d’Or Ibèric a la Productivitat per a la granja que tingui el màxim nombre de garrins deslletats per truja productiva i any.

Premi Porc d’Or Ibèric a la Producció a l’Aire Lliure per a aquella explotació ibèrica amb sortida a l’aire lliure dels animals que presenti una bona integració de la seva producció al medi ambient i el compliment d’elevats estàndards sanitaris, zootècnics i de benestar animal .

● El Premi Porc d’Or Ibèric del MAPA a la Sostenibilitat atorgat pel Ministeri d´Agricultura, Pesca i Alimentació es concedirà a la granja que destaqui sobre la resta en sanitat i benestar animal i el respecte al medi ambient.

● El Porc d’Or Ibèric amb Diamant, el màxim guardó, que anirà a parar a la millor granja en base als seus excel·lents resultats productius, la seva gestió global i de maneig, complint per descomptat amb els estàndards sanitaris, zootècnics i de benestar animal .

A més, un total de 36 granges nominades opten a emportar-se una o diverses de les estatuetes Porc d’Or Ibèric d’or, plata i bronze, dins de la categoria corresponent segons el seu cens, en funció de tres criteris productius: Nascuts Vius, Taxa de Parts i Longevitat.

Organitzats per l’IRTA, ASICI i Ceva Salut Animal

Els premis Porc d’Or Ibèric, de caràcter anual i àmbit estatal, tenen la base al BDporc, el Banc de Dades de Referència del Porcí, eina gestionada per l’IRTA per proporcionar informació de referència a les empreses de producció porcina com a element de ajuda a la presa de decisions.

Organizados y creados por el IRTA, estos galardones a la excelencia en la producción porcina cuentan con Ceva Salud Animal como partner principal y la Asociación Interprofesional del Cerdo Ibérico (ASICI), que ha acompañado a los Premios Porc d’Or Ibérico desde sus inicios.

Durant aquests vuit anys, els premis han reconegut el treball, la professionalitat, l’esforç i la tasca essencial de centenars d’empreses i granges de porcí ibèric de tot Espanya. Uns guardons que són adjudicats per part d’un jurat format per personalitats de reconegut prestigi a la indústria, la investigació ramadera i l’administració.

Així mateix, els Premis Porc d’Or Ibèric compten amb un reduït elenc de Patrocinadors Premium que destaquen pel seu compromís i suport als Premis Porc d’Or pràcticament des dels seus orígens: Banasegur, FarmFaes, IFR, OppGroup i Semen Cardona.

Últimas notícias