Reunió sectorial del porcí al voltant del BDporc

Avui, 11 de juny, a les instal·lacions de l’IRTA del Fruitcentre a Lleida, ha tingut lloc la reunió sectorial del porcí entorn de la plataforma BDporc, gestionada per l’IRTA amb el suport del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació i ANPROGAPOR. A la reunió hi han assistit un representatiu grup de responsables i tècnics de les principals empreses productores de porcí de l’Estat, així com representants del Ministeri i d’ANPROGAPOR.

El BDporc és un banc de dades representatiu i una plataforma digital al servei del sector porcí que ofereix informació de referència, proporciona a les empreses adherides eines per al benchmarking i reconeix les millors granges a l’edició anual dels Premis Porc d’Or. El BDporc gestiona les dades de gairebé un milió de reproductores, fet que suposa al voltant del 50% del cens nacional.

Presentació del nou BDporc

Després d´una benvinguda per part de la Directora de Relacions Institucionals de l´IRTA, les investigadores del Programa de Genètica i Millora Animal han presentat als representants sectorials els nous desenvolupaments del BDporc i la seva nova plataforma, que s´ha reformulat amb l´objectiu de renovar, optimitzar i escalar el sistema BDporc, integrar noves fonts de dades i nous indicadors, millorar i estendre l’anàlisi comparativa i incorporar-ne l’anàlisi predictiva. Així mateix, s’han avaluat els diferents criteris que es consideren als Premis Porc d’Or per reconèixer la bona feina dels professionals ramaders del sector porcí.

Després de la presentació del nou BDporc, la reunió ha entrat a la fase de discussió i recollida de propostes, inquietuds i expectatives entorn de les plataformes digitals i el BDporc, així com sobre els possibles canvis que puguin implementar-se als Premis Porc d’Or.

“El BDporc està concebut com a servei al sector porcí, i ha d’atendre els requeriments i les necessitats dels seus professionals. Per això ens sentim particularment satisfetes del resultat d’aquesta jornada”, comenta Raquel Quintanilla, cap del Programa de Genètica i Millora Animal de l’IRTA.

Els propers Premis Porc d’Or

La propera Gala dels Premis, en concret la 8a Gala dels Porc d’Or Ibèric, té la seva cita al Palau de Congressos de Còrdova el 5 de juliol, mentre que la 31a Gala dels Porc d’Or de Capa Banca tindrà la seva cita anual a la ciutat de Saragossa el 29 de novembre.

Últimas notícias