El 27 de maig de 2022 el jurat dels premis Porc d’Or Ibèric es va reunir a la seu del Ministeri d’Agricultura, Ramaderia i Pesca (MAPA), a Madrid, per decidir les granges nominades i premiades en aquesta sisena edició. Un total de 58.362 de truges reproductores ibèriques pertanyents a 71 granges repartides per tot el territori nacional, principalment de les comunitats d’Extremadura, Castella i Lleó, Andalusia, Castella-la Manxa i Múrcia, han estat analitzades per seleccionar les 54 nominacions i, finalment , els 27 premis. Unes granges seleccionades pel jurat dels premis en base als criteris reguladors i al reglament dels premis Porc d’Or i atenent al balanç i evolució dels resultats, la fiabilitat constant de la informació analitzada, així com diferents paràmetres relacionats amb la sanitat, el benestar animal i el medi ambient.
Els membres del jurat que han avaluat aquesta informació són destacades personalitats relacionades amb el món de la porcinocultura i amb profunds coneixements sobre aquest sector: per part de la Subdirecció General de Produccions Ramaderes i Cinegètiques del MAPA, José Luis Agüero , subdirector general, Pablo Bernardos , subdirector general adjunt, Jesús Salas , cap de l’àrea de porcí, i Ruth Morales, cap de servei; per part de l’Associació Nacional de Productors de Bestiar Porcí (Anprogapor) el director Miguel Ángel Higuera ; per part de l’Associació Nacional de Criadors de Bestiar Porcí Selecte (ANPS) la seva secretària Adoració Llorente ; per part de l’Associació Nacional de Veterinaris de Porcí Ibèric (ANVEPI) el president Anselm Perea ; per part de la Universitat de Còrdova, Vicente Rodríguez, profesor de Producción Animal; por parte de Zoetis, Alberto Álvarez, food chain manager de la Unitat de Porcí; per part de l’IRTA, Carles Rosell, gestor de l’àrea de Producció Animal, Raquel Quintanilla, responsable del programa de Genética y Mejora Animal, y Llibertat Tusell, investigadora del grupo BDporc; y los consultores porcinos Paco Peñalver, Jorge González, Juan Luis Criado, Ricardo García, Miquel Àngel Rodríguez i Pedro López.
La reunió va comptar amb el seguiment i suport tècnic de Nuria Alós, informàtica especialista de BDporc, la base que sustenta els premis Porc d’Or Ibèric. BDporc és un servei destinat al sector porcí ibèric espanyol que té com a objectiu fonamental disposar d’un banc de dades fiable que permeti analitzar la situació del porcí ibèric i que proporcioni informació de referència a les granges de producció porcina com a element d’ajuda a la presa de decisions.