El teatre romà de Mèrida va acollir la 6a edició dels Premis Porc d’Or Ibèric

IRTA, juntament amb Zoetis i ASICI, van celebrar divendres passat la gala dels Premis Porc d’Or Ibèric 2022 a l’excel·lència en la producció porcina ibèrica. En aquesta edició, transcorreguda a l’emblemàtic Teatre Romà de Mèrida, es van repartir un total de 32 premis que van recaure en 25 granges de quatre comunitats.

Els Premis Porc d’Or Ibèric 2022 van reunir prop de 500 professionals del sector porcí ibèric, entre ramaders, veterinaris i tècnics, així com representants de l’administració i de les principals associacions sectorials.

La VI edició va comptar amb la presència de Guillermo Fernández Vara, president de la Junta d’Extremadura; Begoña García Bernal, consellera dAgricultura, Desenvolupament Rural, Població i Territori de la Junta dExtremadura; Antonio Rodríguez Osuna, alcalde de la ciutat de Mèrida; Fernando Miranda Sotillos, secretari general del MAPA; Pedro Martín, director de la Unitat de Negoci de Porcí, Avicultura, Biodevices & Automatització de Zoetis Espanya; Rosa Cubel, directora de Relacions Institucionals de l’IRTA; i Antonio Prieto, president d’ASICI.

Andalusia i Castella i Lleó van endur-se els premis especials

La protagonista de la nit van ser la granja Valdisierro, situada a Fresno de Cantespino (Segòvia), de l’empresa Icpor Soria, SL, que s’ha alçat amb el màxim guardó entre totes les categories: el Porc d’Or Ibèric Especial amb Diamant . També de Castella i Lleó, la salmantina Granja Arauzo, de l’empresa Ibèrics de Arauzo 2004, SL, a Aldeaseca de la Frontera, ha rebut el Porc d’Or Ibèric Especial a la Màxima Productivitat, amb 20,28 garrins deslletats per truja ibèrica productiva i any. En termes de sanitat, benestar animal i medi ambient s’ha assenyalat a la granja Font de la Higuera, a Diezma (Granada), que ha rebut el premi especial que atorga el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA). Pel que fa a la innovació, ha estat el projecte presentat per Dehesa de Campo Alto, SL, a Còrdova, qui ha aconseguit el premi Porc d’Or Ibèric Especial Zoetis a la Innovació. Finalment, en la segona edició, el premi especial a la Producció a l’Aire Lliure ha anat a parar a Còrdova una vegada més, en aquesta ocasió a la granja María José Díaz Buenestado, de l’empresa Covap.

Castella i Lleó, Extremadura, Andalusia i Castella-la Manxa es reparteixen la resta de premis

A més dels cinc premis especials, s’atorguen un total de 27 estatuetes d’or, plata i bronze atenent els criteris tècnics de Longevitat, Nascuts Vius i Taxa de Parts, per a cadascuna de les tres categories de classificació de granges en funció del cens. Així, onze granges de Castella i Lleó han obtingut 16 estatuetes (set ors, sis plates i tres bronzes): nou (quatre ors, dues plates i tres bronzes) per a sis granges de Valladolid, quatre (dos ors i dues plates) per a dos granges segovianes; i tres (un or i dues plates) per a tres granges de Salamanca. En el cas d’Extremadura, vuit granges de Badajoz han estat premiades amb un guardó cadascuna (un or, tres plates i quatre bronzes). Andalusia queda representada amb una granja cordovesa que ha rebut dues estatuetes (un or i un bronze). Finalment, Toledo ha aconseguit un bronze per Longevitat.